Solar Frontier

Solar Frontier is onderdeel van Shell en wordt gezien als s ‘werelds grootste fabrikant van CIS (copper,indium, selenium) zonnepanelen. Solar Frontier is een snel groeiende Japanse producent met een hoofdkantoor in Tokio en drie fabrieken in het Zuiden van Japan. Ze is een dochter onderneming van Showa Shell Sekiyu, dit is een consortium waarin zowel de Koninklijke Shell als Suadi Amamco participeren. Dit laatste feit geeft een sterke mate van zekerheid af naar de consument toe.
Door de verkoop van haar CIS Dunne film zonnepanelen wordt de fabrikant als een innovator gezien op de zonnepanelen markt. En dit is ook precies wat het bedrijf voor ogen heeft. Men heeft niet voor niets gekozen voor de merknaam SOLAR FRONTIER. Het geeft onze ambitie weer om leiderschap te nemen van de globale PV-Markt. “Wij staan aan het Front met onze CIS technologie en onze grote potentie voor verbetering en innovatie” als dus de fabrikant.
Maar wat houdt deze techniek nu precies in en wat zijn de voordelen van CIS dunne film zonnepanelen van Solar frontier. Hieronder zullen deze punten worden uitgelicht.
Wat houdt CIS in?
CIS behoort tot de categorie dunne film zonnepanelen. Echter hebben ze door een vernieuwende techniek voor een dunne film zonnepaneel een zeer hoge module efficiëntie van 12,6%. Hiermee komt ook het grootste voordeel van de Solar frontier zonnepanelen naar voren. Deze dunne film panelen zijn namelijk in staat om met een lagere aantal wattpiek/m2 een hogere kWh per m2 te genereren dan de traditionele poly zonnepanelen.
De zonnepanelen van Solar frontier maken dus gebruik van een geheel nieuwe techniek. Waar zonnepanelen gebruikelijk bestaan uit Poly of Mono kristallen is het zonnepaneel van Solar Frontier gemaakt met dunne Film technieken. Dit houdt in dat de panelen als een soort van laminaat worden geproduceerd.
Er zijn een aantal manier waarop een dunne film zonnepaneel kan worden vervaardigd. De meest voorkomende manier is die met gebruik van amorf Silicium (a-Si), het voordeel van deze techniek is dat men instaat is om de zonnecellen op een effectieve doch goedkopere wijze te produceren dan de conventionele zonnecellen gebaseerd op kristallijn silicuim. En nadeel is dat het rendement van deze zonnecellen relatief laag ligt op 6-8%. Een dunne film zonnepaneel waarbij deze a-Si techniek is toegepast is veelal 2 maal zo groot als een traditioneel mono-zonnepaneel.
Twee andere manieren zijn die van Copper-indium-Gallium-Selenide ( CIGS) of Cadmium-Telluride (CdTe).
De zonnepanelen van Solar Frontier vallen onder de noemer Dunne film CIS. Dit is een techniek die het mogelijk maakt om het zonnepaneel klein en compact te houden maar wel alle voordelen van de techniek te geven. De dunne film laag van het zonnepaneel zit tussen twee glasstructuren waardoor het goed beschermd wordt. Het is daarnaast een ontzettend milieuvriendelijke productie techniek.
Hieronder is een korte bedrijfsfilm
Solar Frontier Company Movie 2014
Door de CIS techniek hebben de zonnepanelen van Solar Frontier ook ene goede opbrengst bij minder optimale omstandigheden. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan weinig zonlicht of schaduwvorming.
Een ander groot voordeel is dat de zonnepanelen van Solar frontier een stuk kleiner zijn dan de poly en mono zonnepanelen die op de markt zijn.
Hoewel de Wattpiek van een solar frontier zonnepaneel ligt op 170 Wp is de opbrengst in kWh van deze CIS dunne film zonnepanelen veelal hoger dan die van een doorsnee 250 Wp poly of mono zonnepaneel. Dit komt omdat door de CISS dunne film techniek die gebruikt is voor het Solar frontier zonnepaneel deze in staat stelt veel eerder op de dag te beginnen met het opwekken van zonne-energie.
Hieronder staan een aantal voordelen van een Solar Frontier zonnepanelen opgesomd:
Zekerheid:
Door Shell als mede aandeelhouder te hebben zal Solar Frontier in de toekomst niet snel omvallen. Met deze sterke financiële aandeelhouder is Solar frontier dan ook druk bezig om Europa te veroveren.
Betrouwbaarheid:
Solar frontier test al haar zonnepanelen uitvoerig zowel in haar eigen Atsugi Research Center als in die van de onafhankelijke instituten als Atlas 25+ en TUV. Hier wordt uitvoerig getest op de lange termijn rendement van de Solar frontier zonnepanelen.
Esthetiek: De zonnepanelen van Solar frontier zijn mooi egaal zwart en zijn dan ook zeer goed te integreren in de omgeving. Door de gebruikte technieken is men instaat om de afstand tussen de rijen zonnepanelen op een plat dak te verkleinen waardoor alles net een beetje mooier oogt dan wanneer gebruik maakt van andere merken zonnepanelen.
Milieuvriendelijkheid:
Door de CIS techniek waarmee het dunne film zonnepaneel van Solar frontier wordt geproduceerd meid men het gebruik van verontreinigende stoffen. Daarnaast voldoet het aan alle RoHs-richt lijnen.
NU STANDAARD ALLE SOLAR FRONTIER PANELEN MET 10 JAAR GARANTIE!
Solar Frontier kenmerken:
- Grootste producent dunne film (CIS) zonnepanelen
- Jaarlijkse productiecapaciteit > 1GW
- Solar Frontier panelen hebben een zeer hoge energieopbrengst (meer kWh per Wp).
- -Tot 10% meer opbrengst ten gevolge van het ‘light soaking effect’
- -Hoge schaduw tolerantie
- -Beste prestaties bij weinig licht en kleine hoek
- -Zeer gunstige temperatuurcoëfficiënt (Pmax: -031 %/ºC)
- -CIS panelen met meeste kWh per Wp
- Zeer geschikt voor grote projecten
- Bankable en garantie gedekt door moeder Showa Shell
- Solar Frontier PowerSets
- Combinatie van SF170-S & Steca omvormer
- Zeer uitgebreid getest
- -PID free, Salt mist corrosion & Ammonia Resistance.
Powerset
- SF PowerSet Mini Overview
- SF PowerSet Maxi Overview
- SF PowerSet Turbo Overview
- SF PowerSet Family Brochure
- Installatiemanual SF Solarsets
Aurora-effect
Hoe goed en mooi de zonnepanelen van Solar Frontier ook zijn, het kan voorkomen dat een licht troebel effect zichtbaar is op één van de zonnepanelen. Dit zogenaamde “Aurora-effect” heeft geen negatief effect op de prestaties van de zonnepanelen en is een gevolg van het productieproces, waarin gebruik gemaakt wordt van Zink (Zn) in plaats van het giftige Cadmium (Cd). Een nadere toelichting vindt u in een apart artikel op deze website over het Aurora-effect.