Luxor

Luxor heeft 2 typen zonnepanelen. De traditionele zonnepanelen met een kunststof achterzijde en de nieuwe generatie zonnepanelen met een volledig glazen achterkant, zogenaamde glas-glas zonnepanelen.

De glas-glas zonnepanelen (Secure Line 60)

De nieuwe generatie zonnepanelen van Luxor hebben een opbrengst die ver boven de industrienorm liggen. De panelen zijn daarnaast aanzienlijk beter bestand tegen belastingen en weersinvloeden. De glas-glas panelen van Luxor hebben een grote betrouwbaarheid en een langere levensduur. Met haar glas-glas zonnepanelen is Luxor in staat om degradatie tegen te gaan en de levensduur te verlengen. Glas is namelijk extreem duurzaam en ondoordringbaar. Glas is sterk, goed bestand tegen weersinvloeden en bestand tegen chemicaliën zoals ammoniak en zout. Hierdoor neemt de stabiliteit en de levensverwachting toe. De degradatie van glas-glas panelen is zeer klein waardoor de opbrengst of een langere periode gemiddeld hoger is dan die van traditionele zonnepanelen.

Luxor glas-glas panelen: Secure Line 60

  • Duitse leverancier (Europees fabricaat)
  • 35 jaar productgarantie (ipv standaard 10 jaar)
  • 35 jaar vermogensgarantie (ipv standaard 20 jaar)
  • Lineaire vermogensgarantie van 88,5% (ipv standaard 80%)

De glas-glas ‘Secure Line 60’ is verkrijgbaar in 3 varianten, namelijk:

Transparante modules:
1. Mono kristallijn (280 Wp)
2. Poly kristallijn (250 Wp)

Niet transparante module:
3. Mono kristallijn full black (280 Wp)

Wat is er anders aan glas-glas panelen?
Door bewezen technieken uit de glas- en automotive-industrie te gebruiken kunnen deze kwalitatief hoogwaardige panelen in Europa tegen concurrerende prijzen worden geproduceerd. De belangrijkste verschillen met een traditioneel glas-folie paneel zijn:

1. Ultradunne voor- en achterzijde bestaande uit 2 mm gehard glas (i.p.v. 3,2 mm). Hoe dunner het glas des te meer licht wordt doorgelaten. Hierdoor kan er een hogere opbrengst worden gerealiseerd.

2. Een warmtegeleidingscoëfficiënt die 3 keer kleiner is (0,98 i.p.v. 0,36 W/m²K). Dit houdt in dat de warmte 3 keer beter wordt afgevoerd. Het paneel wordt dus minder warm. Hoe lager de temperatuur hoe hoger de opbrengst.

3. PVB laminaat i.p.v. EVA laminaat. PVB is in staat om meer licht door te laten (20% breder lichtspectrum). Hierdoor is de opbrengst hoger.

4. Daarnaast is een PVB laminaat beter bestand tegen weersinvloeden zoals hitte, vocht en UV straling. En een PVB laminaat kan UVA en UVB straling beter absorberen. Hierdoor heeft PVB een langere levensduur dan EVA. Hierdoor kan een langere garantie worden afgegeven.

5. Thermische afdichting van de glasranden met Butyl. Deze techniek wordt o.a. gebruikt bij de productie van de voorruit van een auto. Hiermee wordt een goede bescherming tegen UV, vocht, ammoniak en zout corrosie gewaarborgd. Hierdoor is de levensduur van deze glas-glas panelen langer.

Kortom de glas-glas panelen van Luxor zijn de beste oplossing voor situaties waarin zeer hoge eisen aan de levensduur, betrouwbaarheid en/of robuustheid worden gesteld!

DOWNLOADS

Naar de winkel