BenQ

BenQ solar is een onderdeel van AU Optronics, leverancier van elektronische halffabrikaten voor onder andere Apple, Samsung, Philips en Toshiba. AU Optronics is een in 1996 in Taiwan opgerichte onderneming die in 2013 een omzet behaalde van 14 miljard dollar en bestaat uit 45.000 medewerkers. Zo’n 5% hiervan is werkzaam bij de in 2008 opgezette solar afdeling BenQ Solar. De Taiwanese productiefaciliteiten beschikken samen over een productiecapaciteit van 600 MegaWatt.

BenQ produceert ultra-efficiënte zonnepanelen met monokristallijne backcontact cellen: de SunForte serie. Deze panelen bevatten dezelfde cellen als SunPower panelen (dezelfde cellenfabriek). In tegenstelling tot de eerdere zonnepanelen met backcontact cellen hoeft de pluspool bij deze panelen niet geaard te worden, waardoor ook de tegenwoordig veel gebruikte transformatorloze omvormers gebruikt kunnen worden.

De module-efficiëntie van deze SunForte zonnepanelen is zo’n 20% waardoor uit 1 vierkante meter maarliefst 30% meer energieopbrengst behaald kan worden vergeleken met een standaard 250/255 Wattpiek paneel.
Uiteraard is de prijs per Wattpiek van deze hoog efficiënte panelen wel een stuk hoger, waardoor het gebruik van dit paneel vooral het overwegen waard is als het beschikbare dakoppervlak beperkt is.

BENQ WEBSITE>>

BenQ SunForte PM096B00 327 Wp

Download product documentatie: 

 Datasheet