Als men zoekt naar een Nederlandse vertaling van “Aurora” landt men al snel op websites over poollicht. Dat is iets te spectaculair voor het onderwerp dat we hier uitlichten.
Hieronder staan we stil bij de verschillen in licht weerkaatsing / troebel effect dat zichtbaar kan zijn op de Solar Frontier zonnepanelen. Het zgn. Aurora-effect.

Als gevolg van het productieproces kan een licht troebel effect zichtbaar zijn op de zonnepanelen. Dit zogenaamde “Aurora-effect” heeft geen negatief effect op de prestaties van de zonnepanelen.

Solar Frontier mijdt het gebruik van het giftige Cadmium (Cd). In plaats daarvan wordt gebruik gemaakt van Zink (Zn).
Het gebruik van Zink heeft een positief effect op het zogenaamde “Light Soaking Effect“, waardoor de Solar Frontier zonnepanelen zo’n goed rendement behalen.
Keerzijde van het gebruik van Zink is dat zo nu en dan op een enkel paneel een wat troebel / vage vlek zichtbaar kan zijn

De vage vlek die zichtbaar kan zijn, ontstaat door een gedeeltelijke concentratie van de witte Zink laag.

Bovenstaande afbeelding toont:
Op de eerste afbeelding hoe het Aurora-effect eruit ziet.
Vervolgens is de elektrische activiteit van het paneel gemeten. Hierop is zichtbaar dat het grijze / witte Aurora gedeelte zelfs iets actiever is dan zijn omgeving.
De laatste afbeelding laat het paneel zien, op een tafel, waarop de temperatuur is gemeten. Zouden er afwijkingen zijn, dan zou dit zichtbaar zijn in een afwijkende kleur.
De conclusie uit bovenstaande is dat als Aurora al enig effect heeft op de prestaties van het zonnepaneel, dit een positief effect is op de prestatie!

De afbeelding hierboven laat zien hoe zichtbaar – of misschien beter gezegd – slecht zichtbaar de Aurora “vlekken” zijn.