Energieopslag

20 procent consumenten wil binnen 5 jaar thuisbatterij kopen

Bijna 20 procent van de Nederlandse consumenten wil binnen nu en 5 jaar een thuisbatterij kopen om stroom op te kunnen slaan. Een dynamisch energiecontract is de belangrijkste aankoopreden.

Dat blijkt uit het onderzoek van Panel Inzicht dat in opdracht van energiebedrijf Zonneplan is uitgevoerd onder 2.000 Nederlanders.

Binnen 1 jaar
Volgens de onderzoekers staat vooral de jongere generatie open voor de aankoop van een thuisbatterij. Verder blijkt de animo niet alleen bovengemiddeld hoog onder huishoudens met zonnepanelen, maar is een dynamisch energiecontract een nog belangrijkere reden om een thuisbatterij aan te schaffen.

Uit het onderzoek komt naar voren dat meer dan de helft van de respondenten verwacht in de toekomst een thuisbatterij te hebben. Ongeveer 5 procent heeft er nu al een of overweegt aanschaf binnen 1 jaar, en 13,5 procent denkt er binnen 5 jaar een te laten installeren. Verder wacht ruim 1 op de 10 ondervraagden nog maximaal 10 jaar. Bijna een kwart wil uiteindelijk wel een thuisbatterij, maar weet nog niet wanneer.

Meer interesse mannen
Van de twintigers ziet een derde zichzelf binnen 5 jaar met een thuisbatterij. Dit enthousiasme neemt af naarmate de leeftijdsgroep ouder wordt. Ook blijken mannen (24 procent) meer interesse te hebben in het opslaan van stroom dan vrouwen (14 procent).

Zonnepanelen
Daarbij zijn het vooral huishoudens met zonnepanelen die in de toekomst een thuisbatterij overwegen. Het onderzoek laat zien dat dit voor bijna driekwart van de huishoudens met zonnepanelen geldt, waarvan 27 procent binnen nu en 5 jaar. Huishoudens zonder zonnepanelen zijn minder geïnteresseerd: 60 procent verwacht geen thuisaccu te kopen.

Een andere groep die bovengemiddeld veel interesse toont in thuisbatterijen is de groep met een dynamisch energiecontract. Liefst 34 procent van de ondervraagden met zo’n soort energiecontract ziet een thuisaccu binnen 5 jaar wel zitten. Onder Nederlanders met een ‘traditioneel’ energiecontract is dit bijna 18 procent.

Bron: Solar Magazine – https://solarmagazine.nl/nieuws-zonne-energie/i35753/20-procent-consumenten-wil-binnen-5-jaar-thuisbatterij-kopen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *