Nieuws

Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Postcoderoosregeling)

Per 1 januari 2014 kwamen leden van coöperaties en verenigingen van eigenaren in aanmerking voor een belastingkorting van toen 7,5 cent/kWh op hun gezamenlijk opgewekte hernieuwbare energie. Deze regeling geldt voor kleinverbruikers die samen eigenaar zijn van een productie-installatie en die in een zogenaamde postcoderoos rondom deze productie-installatie wonen.
De korting van 7,5 cent per kWh wordt nu verhoogd naar 9 cent per kWh, en wordt toegepast op de persoonlijke energierekening van de leden, tot het eigen verbruik (maximaal 10.000 kWh per jaar). Leden hebben met deze regeling lagere kosten en de coöperatie heeft inkomsten van de verkochte stroom. In een eerder fase waren al andere aanpassingen aan de regeling gedaan, zoals het vervallen van de plicht voor een tweede aansluiting, het openstellen voor de regeling voor het MKB en het vervallen van de dubbele BTW.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *