Nieuws

Solar Trendrapport 2015: zonne-energiesector voorstander van behoud salderen

De zonne-energiesector is in meerderheid voorstander van het behoud van salderen. Toch is de sector niet onwillig hierover in gesprek te gaan met de minister. Dit blijkt uit het Solar Trendrapport 2015.

Het argument dat ‘salderen onhoudbaar is’, gaat er bij veruit de meeste van de respondenten niet in. Dat is immers een keuze en geldt voor veel meer regelingen. De salderingsregeling zou volgens de respondenten in ieder geval tot minimaal 2023 moeten lopen (gelijk met het Energieakkoord). Daarbij wordt opgemerkt dat er ná 2023 een overgangsregeling moet komen, zodat investeringen die gedaan zijn voor 1 januari 2023 niet verloren gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *